Kakor för en bättre upplevelse

Vi använder s.k. enhetsidentifierare eller kakor (cookies) för att anpassa innehåll och annonser till dig som användare, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik för att bli ännu bättre. Vi använder cookies för marknadsföring, statistik och användarspecifika inställningar för att skapa en bättre upplevelse för dig. Här kan du både spara dina kakor och äta dem!

Anpassa kakor

Strikt nödvändiga cookies

Dessa cookies är nödvändiga för att ge dig tjänster som är tillgängliga via vår webbplats och för att du ska kunna använda vissa funktioner på vår webbplats.

Utan dessa cookies kan vi inte erbjuda dig vissa tjänster på vår webbplats.

Funktionscookies

Dessa cookies används för att ge dig en mer personlig upplevelse på vår webbplats och för att komma ihåg val du gör när du använder vår webbplats.

Vi kan till exempel använda funktionalitetscookies för att komma ihåg dina språkinställningar eller komma ihåg dina inloggningsuppgifter.

Spårningscookies

Dessa cookies används för att samla in information för att analysera trafiken till vår webbplats och hur besökare använder vår webbplats.

Till exempel kan dessa cookies spåra saker som hur länge du spenderar på webbplatsen eller de sidor du besöker, vilket hjälper oss att förstå hur vi kan förbättra vår webbplats för dig.

Informationen som samlas in genom dessa spårnings- och prestandacookies identifierar inte någon enskild besökare.

Inriktnings- och reklamcookies

Dessa cookies används för att visa reklam som sannolikt kommer att vara av intresse för dig baserat på dina surfvanor.

Dessa cookies, som serveras av våra innehålls- och/eller reklamleverantörer, kan kombinera information som de samlat in från vår webbplats med annan information som de självständigt har samlat in om din webbläsares aktiviteter över deras nätverk av webbplatser.

Om du väljer att ta bort eller inaktivera dessa inriktnings- eller reklamcookies kommer du fortfarande att se annonser men de kanske inte är relevanta för dig.

Cookies är små textfiler som kan användas av webbplatser för att göra en användares upplevelse mer effektiv.

Lagen säger att vi får lagra cookies på din enhet om de är absolut nödvändiga för att kunna använda den här webbplatsen. För alla andra ändamål krävs ditt medgivande.

Denna webbplats använder olika typer av cookies. Vissa cookies placeras ut av tredjepartstjänster som visas på våra sidor, exempelvis Youtube och Spotify.

Tillåt alla cookies
Tillåt valda
Lilla napoli Logo

VI ÄR LILLA NAPOLI

Runt år 2007 började vår pizzaresa med enkel fråga. Hur kommer det sig att inte ende pizzeria i Sverige bakar den ursprungliga pizzan som föddes i Neapel på 1600-talet? Hur svårt kunde det egentligen vara att kombinera de fyra ingredienserna – vatten, salt, jäst och mjöl – som napolitansk pizzadeg består av?

Efter lite trevande degförsök visade det sig snabbt att det var så in i helvete svårt att göra denna simpla form av pizza att Ville beslöt sig för att hoppa av studierna precis innan magisterupp-satsen. Vad ska man med en sån till när  man ändå vet att man nu ska baka pizza resten av livet?

På denna tiden var det lite annorlunda jämfört med idag på så sätt att Napolitanare inte delade med sig av sina kunskaper. Inte som idag när man upptäckt att man kan tjäna pengar på att konsultera andra pizzerior. Vi fick prova oss fram genom trial and error. Vår rutin var att efter jobbet klockan 4 så sågs vi och experimenterade fram till kl 10-11 på kvällen. Utöver det gick helgerna ut på att experminetera med allt runt omkring Pizza Napoletana.

Vi hängde mycket på forum där vi delade vår information med ett gäng runt om i världen med samma smala passion som oss. Vi lärde oss att varje liten infromationsbit skulle vi få slåss för. Redan här hade vi ambitionen att starta en pizzeria men först när vi var så duktiga att vi kunde mäta oss med en medlebra pizzeria i Neapel.

Så här höll vi på tills våra dåvarande brudar stack och vi bestämde oss för att maxa på ordentligt. Vi började resa mer frekvent till Neapel, Ville slutade jobba helt och vi flyttade ihop i Falkenbergs billigaste två. Vi sålde allt vi hade och bodde faktiskt ihop i samma dubbelsäng under mer än 1 år. Anledningen att Ville slutade jobbet och Bess fortsatte var för att Bess tjänade mest. Inte svårare än så.

År 2013 började vi på jättearbetet med att bygga vår pizzaugn. För oss är det helt omöjligt att beskriva hur mycket tid vi har lagt ner på allt som har med ugnar att göra. Att få tag i informationen i Neapel var nästan omöjligt. Enda sättet var att spela dum turist och gå in bakom pizzabänken på pizzerior och ta närbilder. I vilket fall hade ugnen tagit god form sommaren 2014 och Ville hade tagit jobb på en av stadens lokala pizzahak för att kunna experimentera efter stängning. Då kunde man cranka upp ugnen i 400 grader vilket var och men man fattade snabbt att det saknades värme för att kunna baka pizzan på under minuten.

På försommaren 2015 fick vi på nåder etablera oss på en öde parkering i ett industriområde i lilla Falkenberg. Villes syrras ungar ritade upp en skylt som det stod pizza på, sen var vi igång. För hösten när det var som kallast ute fick vi nog av parkeringen. Som tur var fanns det en liten fallfärdig gammal bensinmack som vi kunde ställa in ugnen i, och efter påtryckningar började vi sälja pizza igen även om tanken var att ha det som nåt slags pizzalaboratorium tills vi hittade en riktig lokal. Givetvis kom vi ingenstans då vi bara tänker på pizza och vi är kvar än idag.

Genomgående funkar vi så att allt som inte fyller en funktion för en perfekt pizza hamnar i periferin. Vi brukar säga att den dan vi kan detta perfekt, låt säga om 25 år, då kan vi fundera på vilken färg vår pizzeria ska ha. Detta är inte ett aktivt val utan en prioritering som kommer helt naturligt. Undrar faktiskt om inte klyschan ”laga mat med kärlek” är förväxlad med ”laga mat av besatthet”?

En liten märklig detalj i vår historia är att vi i princip inte hade några gäster under vår 2 första verksamhetsår förutom Italienare och en del andra gäster som rest mycket i just Italien. Okunskapen vår oerhört stor om Pizza Napoletana bland svenskar. Det gick så långt att vi fick förklara för alla våra nya gäster att pizzan vi bakade var från Neapel och inte Nepal.

Låter som ett skämt idag men sån är sanningen. Idag lever vi ju i en jättepizzaboom och vi älskar den!

 

 

ÖPPETTIDER

Bokningsbara pizzadegar


Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: 11.30-14.00 & 17.00-21.00
Fredag: 11.30-14.30 & 17.00-21.00
Lördag: 11.30-15.00 & 16.30-21.00
Söndag: 11.30-15.00 & 16.30-20.00

Avvikande öppettider Och Vinfestival här

INFO och GREJER

Boka pizza? Klicka HÄR

Bokningsfrågor
Just nu har vi mycket att göra och därför hinner vi bara svara på frågor som gäller färre eller fler antal pizzor i ditt sällskap.

Andra frågor:
Även här har vi mycket att göra och därför tar det 1-3 dagar innan vi hinner svara på mailen. Förhoppningsvis hittar du svaret på din fråga under "vanliga frågor". Annars kan du komma in till oss på plats under öppettider så svarar vi.

Jobba hos oss?
Maila jobb@lillanapoli.se

HITTA HIT

Halmstadvägen 1
311 45 Falkenberg

FÖLJ OSS

Facebook
Instagram

WEBSHOP

Allt vi serverar på pizzerian säljer vi också i vår webshop
Klicka HÄR